"Искам да благодаря на цялото ръководство на Литекс начело с г-н Ганчев, с Величко Тихонов, Трифон Попов, Стойчо Стоилов. Благодаря и на всички мои приятели, няма да ги наричам помощници, защото сме един екип. Оттук нататък каквото и да кажем, каквото и да обещаваме, на терена ще се види. Благодаря на г-н Ганчев, че в труден момент намери сили да се срещнем двамата, да видим какво предстои за отбор с традиции като Литекс.

Надяваме се, че всички футболисти, които са на лице и предстои да дойдат, този отбор има история, която се защитава на терена. Хосе Рамон е човек с много голям опит, който е работил с Кройф, с Камачо, Лотина. Един човек с много голям опит. Душко, треньор отдалеч с много опит, с ясна идея какво е кондиционен треньор, работил с много добри футболисти, целта е да избегнем контузиите в миналите години.

Бате Петко няма да го представям. Добре дошъл. Здравко е един специалист, който е дълго в отбора. Искам да благодаря на всички. Благодаря на ръководството в един труден момент пое този ангажимент. Знаете какви са слабости на г-н Ганчев - футбола, борбата и конете. Дано да се сбъднат всичките му мечти", сподели Стоичков, цитиран от БГНЕС.

Целите пред Стоичков също са ясни: "Винаги трябва да се играе за победа. И в националния беше същото. Не съм мислил колко точки ще вземем, а как ще играе отборът. Да има стил на игра, визия и футболистите да знаят тяхното задължение .За един професионалист е нормално на тренировка да мисли само за футбол. Има достатъчно време за други неща. Целите са спечелване са купата на пръв поглед, което се очертава по-лесно от титлата. За нас е важно да не се отказваме. Имали сме случаи отборите да водят с по 7-8 точки и да губят шампионата. Целта ни е да спечелим Купата на България и да влезнем в Лига Европа. Няма на кого да се доказвам, освен на Господ", добави в типичния си стил носителят на "Златната топка".

Той добави, че ще разчита на собствени кадри от ДЮШ.

"Ще налагаме момчета от школата. В Българския национален отбор от шест чужденци ги направихме трима, за да играят нашите момчета. Радвам се, че БФС ме разбра. Затова нашият приоритет в Литекс ще бъде да използваме и футболисти от школата, за да разберат по-бързо какво е в съблекалнята. Смятаме да вземем 5-6 деца на лагер, за да свикнат с обстановката", продължи Стоичков.

Модерния ляв не е спрял и с подпомагането си на идеите за нови стадиони в България.

"Не се отказвам от идеята за новите стадиони. Там са г-н Борисов и г-н Нейков, те трябва да намерят по най-бързия начин да станат нещата с новите стадиони. Предполагам, че нещата вървят по правия път. Не е сега моментът да говорим. Когато има документи, нужните изисквания тогава. На Аерогарата също има някакви затруднения, но няма да се откажем", каза още Камата.

Той разкри и подробности за двата лагера на Литекс и евентуалните нови футболисти.

"Ще има нови футболисти, не бързаме. В събота ще обявим тези привлечени, които вече са в отбора. Ще видим на първия и втория лагер с какво разполагаме. След това ще видим дали ни трябва някой. Заради това водим и тези деца с нас. Имаме достатъчно работа, когато сме в първия етап на нашата подготовка, но двете седмици в Сандански ще са по-важни. Благодаря на предните треньори, че има основа в отбора, тя е от 15 години. Аз мога да сложа само един допълнителен стимул в изграждането на тима", разкри Стоичков.